Kaukon väärät mielipiteet

Kauko on seitsemänkymppinen eläkeläinen ja hänellä on kaikki väärät mielipiteet. Eipä siinä mitään, että on huonoja mielipiteitä mutta sukulaiset ja tuttavat kokevat sen kiusallisena. Kauko ei mitenkään peittele itseään eikä sensuroi. Sukulaiset ja tuttavat haluavatkin enimmäkseen karttaa Kaukoa. Mutta toisaalta he myös pitävä Kaukosta koska Kauko on toisinaan hauskalla tavalla kahjo ja Kaukon kanssa saa nauraa. Tosin usein nauru on myös mennä väärään kurkkuun. Kaukon kanssa saa myös tuntea häpeää ja myötähäpeää.

Mistä on siis kysymys? No Kaukolla on kaikki pahimmat mahdolliset väärät mielipiteet. Aloitetaan nyt siitä miedommasta päästä. Kauko haluaa markan takaisin. Hän on myös maahanmuutto vastainen ja laukoo rasistisia möläytyksiä. Mutakuono ja neekeri kuuluvat hänen sanavarastoonsa kun puhutaan ulkomaalaisista. Ja ruotsalaiset ovat kaikki homoja jos eivät hekin ole neekereitä. No nämä vielä voi ehkä kestää mutta tämä on vasta alkua. Outoa kyllä venäläisiä hän ei enää ole kutsunut ryssiksi kymmeneen vuoteen, vaan nykyään puhuu ”Putin sivistyneistöstä”.

Kauko ei usko evoluutioon. Se on ”peräkarvainen apinateoria”. Mutta Kauko ei ole myöskään millään normaaleilla mittareilla kristitty. Kaukon uskontoon kuuluu vähän kaikki mahdolliset uskonnot shamaaneista sintolaisuuteen ja sitten hän pistää sekaan myös omiaan. Uusin villitys on siinä, että Kauko kehuskelee, että kyllä hänestäkin tulee vielä kunnon muslimi. Koraani on aina pöydällä näkyvissä jos käy Kaukon luona vierailemassa. Tämä varsinkin hämmentää sukulaisia. Sillä Kauko on jo opetellut ensimmäisen suuran juutuubista ja ääntää sitä miltei karmivan autenttisen kuuloisesti.

Kauko sanoo, että vaikka Herra ei sitä olekaan Kaukolle sanonut niin hän on ihan omin päin päätellyt, että Islam pelastaa suomen länsimaisesta rappiosta. Tässä kohtaa tuntuu olevan ristiriita. Kauko vastustaa niiden ”mutakuonojen” joiksi hän niitä kutsuu maahanmuuttoa mutta samalla irvistellen hykertelee, että sharialakia odotellessa. ”Tulisi jo se sharialaki niin päästään tästä homojen hyysäämisestä” ja alkaa lausua ensimäistä suuraa. Ja tässä kohtaa monella sukulaisella mene kuppi nurin. Kaukon serkun poika on homoseksuaali ja on saanut kuulla Kaukolta sodomat ja gomorrat monta kertaa. Ja uusi avioliittolaki on ”******-laki”. Tässä kohtaa miltei kaikki poistuvat huoneesta. Mutta on sukulaisissa niitäkin jotka vain köhivät ja iskevät silmää ja sanovat, että Kauko on aina Kauko.

Mutta kaikkein pahinta on ehkä Kaukon suhtautuminen aborttiin. Kaukon siskon tytär on tehnyt abortin joten kyse ei ole vain akateemisesta moraalipohdiskelusta. Sen verran Kaukolla on tahdikkuutta että hän ei koskaan puhu aiheesta siskon tyttären läsnä ollessa mutta muutoin kyllä muistuttaa, siitä mitä mieltä hän on ja ennustaa että Herran vihan päivä vielä tulee. Ja tässä kohtaa Kauko tuntuu muuttuvan hetkeksi kuin Lars Lestadiuksen inkarnaatioksi. Muilla sukulaisilla ei ole oikein mitään tiukkaa mielipidettä abortista suuntaan tai toiseen mutta sillä hetkellä hetkeksi herää kysymys, että mitäs jos Kauko onkin oikeassa? Ainakin hän on aina kun aiheesta puhuu teatraalisen vaikuttava. Mutta useimmiten Kaukon mielipiteen ilmaisut abortista kestävät korkeintaan muutaman sekunnin kun hän jo vaihtaa aihetta. Tosin nämä sekunnit ovat aina jotenkin outoja. Ihan kuin Kauko olisi joku toinen sillä hetkellä. Mutta seuraavaksi jo Kauko saarnaa tai vitsailee muista aiheista. Ilmastomuutos varsinkin on hänen lempi aiheensa siitä hän voi vitsailla minuuttikaupalla ja nauraa räkättää omille ilmastovitseilleen.

Varsinkin Kaukon veljen poika Tomi on aktiivinen tällä alueella. Hän on ollut töissä wwf:llä ja tehnyt gradunkin ilmastomuutoksesta, joten Tomilla on monta kertaa mennyt hermot kun hän yrittää selittää, että voi olla jo myöhäistä ja että nyt viimeistään pitäisi toimia eikä pilailla asialla. Kaukolla on aina joku hölmö ja lapsellinen vasta-argumentti joista ei aina tiedä onko kyse pikemminkin vitsailusta. Sillä sitä se enimmäkseen on. Tällaisia vitsejä Kauko laukoo ilmastomuutoksesta: mitä tapahtuu, jos keskilämpötilat nousee 20 astetta? Ei tarvii enää lentää kanarialle. Riittää, että lentää Hampuriin. Ja sitten hän hoilaa Saint Paul ja Reperpaan.

Tomille tämä on liikaa. Tomi kuitenkin ihailee Kaukoa. Miksi, se on hänellekin hieman mysteeri. Mutta siitä Tomi on vakuuttunut, että Kauko ei tiedä ilmastomuutoksesta mitään. Toisinaan Tomi kuitenkin saa hätkähtää kun hän selittää jotain ja Kauko yhtäkkiä siteeraa Tomia itseään aiheesta sanoen, että hetkinen mutta kolme vuotta sitten sanoit näin. ”No joo mutta nyt on uudet tutkimustulokset” Tomi sanoo hämillään prosessoiden, että miten se voi muistaa tollasen yksityiskohdan!?

Ja sitten on tietysti salaliittoteoriat. Kauko sanoo tietävänsä kuka todella oli Kennedyn murhan takana. Mutta vielä hän ei ole kertonut. Kun häneltä sitä kysyy, niin hän aina kysyy. ”Haluatko todella tietää?”. ”No tiätty”. No lue se ja se kirja, Kauko sanoo. Kirjaa ei tietenkään löydy mistään suomen kirjastosta mutta amazonista sen saa tilattua. ”No luitko?”

– Joo luin.

– No?

– No siinä oli semmonen teoria, että oswald ei toiminut yksin ja että takana oli..

– hys!

– häh?

– onko sulla kännykästä akku irti?

– mutta mähän vaan että mitä siinä kirjassa luki.

– niin mutta se on totta. Mutta ei koko totuus.

– jaha mikä sitten on koko totuus?

– lue se ja se kirja..

Mutta tämä on vain yksi monista salaliitoista. On salaseurat, illuminatit jne jne. Mutta enimmäkseen Kauko vain vitsailee aiheesta. Vaikea sanoa onko hän tosissaan vain ei.

Kaukolla on myös outoja ulkopoliittisia mielipiteitä. Tietysti hän kannatti ja kannattaa Brexitiä. Ja tietysti hän on tilannut netistä MAGA hatun, joka hänellä on päässä kun hän lukee koraania, joka itsessään on jo hieman dissosiaatiota herättävä näky.

Kun ulkopolitiikasta puhutaan niin hänellä on sitten se väärä mielipide, että Venäjä saa hänen puolestaan pitää sen Krimin.

Ja kun ulkopolitiikasta puhutaan niin jostain syystä Kauko aina puhuu Taiwanista. Hän on sitä mieltä, suurin ulkopolitiikan asia on Taiwan. Aina kun tulee puhetta ulkopolitiikasta. Hän sanoo: Muistakaa Taiwania. Rukoilkaa Taiwanin puolesta. Mitä tahansa maailmassa tapahtuukin niin Taiwan ei saa joutua Kiinan käsiin. Ja kun häneltä kysyy, että miksi hän aina puhuu Taiwanista, hän ei sano mitään muutakuin: ”Tiibet” ja sitten hänen kasvonsa kalpenevat. Joskus käy niin, että tämän jälkeen Kauko menee vessaan ja sieltä kuuluu kun raavas äijä nyyhkyttää.

© 2024 wuwey story . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.